Hem > Utställning > Innehåll
Vilket material använder du för motoraxel bearbetning?
- Jun 13, 2018 -

Motoraxlar är vanligtvis gjorda av högkvalitativt kolstål. 35 #, 45 #. 45 # stål används vanligtvis. Dessa två material hör till medelstål kolstål, och deras styrka, styvhet och seghet kan uppfylla arbetskraven hos motoraxeln. Motorns axel har hög rotationshastighet och lågt vridmoment. Den är gjord av 45 # utan någon annan värmebehandling. Normalisering av råvaror, råmaterialtillförselskapacitet kan uppfylla mekaniska prestandakrav på motoraxeln.

Motorns axel är uppdelad i två huvudkategorier, den optiska axeln och ekaxeln. Detta beror på storleken på axelhålet på motorns rotor. Additionsprocessen för den optiska axeln eller ekaxeln är generellt densamma och är densamma på kärnfilen. Genom vridbearbetningen är samarbetet med kärnan mestadels H7 / k6.

Naturligtvis beror detta också på det vridmoment som motorns rotor utsätts för. Baserat på beräkningar och erfarenhet är motorns axelförlängningsdel den del som gränsar till kunden. Det är nödvändigt att utföra slipning, man måste vara vacker och den andra måste förfinas. Kopplingen har ett stort kontaktområde och kan användas jämnt för att uppfylla syftet med motormomentöverföring. Keyway behöver fräsmaskin bearbetning. I allmänhet är motoraxelns bearbetningsprocess: grovborrning / borrningscentrumhålfinishing / krävande slipmarginal-slipning. Välj högkvalitativa motoraxlar och leta efter Ti-Hao. Kvalitetsgaranti! På grund av yrket, så utmärkt!

Motorns axelbearbetning, om det är enkelt, är bearbetningen av en svarv plus en fräsmaskin, det vill säga vridning och liknande. Därför finns det inte många av dem som använder utrustningen. Den enkla metoden att montera skivan på motoraxeln är att göra skivans inre diameter större än diametern på motoraxeln och värma sedan aggregatet. Anledningen till att ytbeläggningen i motoraxelns bearbetning förbättras är att den kan öka motoraxelns trötthetstid, vilket förbättrar dess livslängd och förbättrar utseende och utseende. Samtidigt kan det också förbättra hårdheten hos färdiga produkter efter bearbetning och deras korrosionsbeständighet.